Hvad er din livret?

for

6

6 svar

Spaghetti og kødsovs! Ingen tvivl

Min livret er og har altid været pizza. En pizza med salat, kebab og dressing, så er aftenen reddet. For et par år siden bestilte jeg som minimum 1 pizza i ugen og nogle gange endda 3 gange i ugen, hvilket selvfølgelig resulterede i, at jeg blev overvægtig. Jeg har tabt mig en del siden og jeg skal IKKE op på samme kampvægt som dengang!

Pitabrød for evigt... Det der med, at man selv kan bestemme hvad man kommer i er det bedste i verdenen.

Min livret har egentlig altid være stegt flæsk m. persillesovs, men i mine "ældre dage" så at sige, er det blevet ændret markant. Jeg er gået fra de gode gamle retter som eksempelvis stegt flæsk m. persillesovs, kartofler m. brun sovs og brændende kærlighed til en bagekartoffel m. et godt stykke kød og noget salat ved siden af.

Så for søren. Her er et spørgsmål som jeg kan besvare uden, at researche først, haha.

Min livret er noget der hedder kylling pikant. Ja, det er en lidt speciel ret, som min nevø har lært mig, at lave. Det er egentlig en ganske simpel ret som kan laves med både en sidesalat, rodfrugter eller kartofler.

Til denne opskrift skal der bruges: kyllingebryst, pikantost (den gode fra Buko), masser af bacon, rodfrugter, lidt olie og timian (krydderi), salt og peber.

Fremgangsmåde for kyllingen:

1. Tag kyllingebrystet og læg det på et skærebræt. Du skal så skære så langt ind i kyllingebrystet, at den IKKE bliver delt - den skal nemlig kunne lukkes igen bagefter.
2. Åben kyllingebrystet op og smør så 1-3 teskeer pikantost på.
3. Luk kyllingebrystet.
4. Nu skal du bruge bacon. 3-4 stykker bør være rigeligt. Vikl dem rundt om kyllingebrystet - HELE vejen rundt og gerne stramt.
5. Kom det i et ildfast fad.
6. Ind i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader.

Fremgangsmåde for rodfrugterne:

- Der findes jo mange forskellige rodfrugter, men de som jeg plejer at bruge er: gulerødder, kartofler, pastinak og rødbeder.

1. Skræl rodfrugterne
2. Skær dem ud i både
3. Kom dem i et ildfast fad
4. Kom lidt olie over og krydr det med lidt timian, salt og peber
5. Vælt det lidt rundt, så der er timian og olie på det alle bådene
6. Ind i ovnen i 25-40 minutter på 200 grader.
7. Vend dem gerne efter 15 minutter

Som sagt, så kan selve kyllingen laves med hvad som helst. Frisk pasta og mornaysauce er også fantastisk lækkert. Hvis man godt kan lide lidt smag, så kan det også anbefales, at man lige kommer lidt paprika på kyllingen, inden man vikler bacon rundt om - det giver også en god smag.

Retten giver en cremet kylling, der på ingen måde er kedelig. Hvis man kommer til, at give kyllingen for meget, så kan den godt blive tør, men hvis man har et mad termometer og kernetemperaturen ligger på 75-80 grader, så er det perfekt.

En god wok med bulgur. Min wok plejer at bestå af porrer, kokosmælk, gulerødder, bambusskud, babymajs, peberfrugt og selvfølgelig kylling.

Man kan lige starte med at koge babymajsene og porrerne. Bare lige et hurtigt opkog. Jeg ved ikke hvorfor, men det har jeg altid lært. Derefter svitser man lige kyllingen. Så kommer man de udskårede gulerødder og peberfrugt i. Så kommer man lidt kokosmælk i og derefter porrer, babymajs og bambusskud.

Det smager perfekt til en godt tilberedt portion bulgur.

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2019 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik