Stil dit eget spørgsmål

Dit spørgsmål er anonymt og vil derfor ikke kunne besvares før en admin har godkendt det. Log ind for, at stille et spørgsmål med det samme.

Hvor gammel bør en hund være før den får hvalpe?

for

1

1 svar

Det afhænger af flere ting og det kommer helt an på hvilken type hundeejer du spørger. Der er jo de opdrættere der kun tænker økonomisk og disse vil nok fortælle dig, at du bør vente til efter din tæves anden løbetid. Det er ganske rigtigt, at en tæve sagtens kan blive gravid efter anden løbetid, men problemet består primært i, at tæven formentlig ikke er hverken fysisk eller psykisk moden allerede.

Lad os snakke om hanhunden

En hanhund bliver typisk kønsmoden i 7–10 måneders alderen. Det afhænger dog af hundens race og størrelse. Hanhunde bliver i de fleste tilfælde først betragtet som værende fuld udviklet i 2-års alderen.

Hanhunde bør vente med at reproducere indtil de er 2 år. Dette skyldes bl.a. sædkvaliteten som vurderes, at være bedst når hanhunden er mellem 1.5 og 4 år.

Hvornår bør tæver få hvalpe - helt konkret

2 år. Tæven bør optimalt være 2 år før den bliver mor.

Hvis ikke din tæve har fået hvalpe før, så bør den ikke være mere end 5 år, før den får hvalpe.

Hvis din tæve har fået et kuld hvalpe tidligere, så bør den ikke blive drægtig igen fra den fylder 8 år.

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2019 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik