Hvordan børster man bedst tænder? Eltandbørste eller normal tandbørste

for

1

1 svar

Når det kommer til valg af tandbørste, så er et individuelt hvilken tandbørste der er bedst. Forskellen går jo i alt sin enkelthed ud på om håndkræft er bedre end den elektriske.

Videnskab.dk undersøgte selvsamme emne i 2013 og resultatet var, at den elektriske tandbørste faktisk er en lille smule bedre end den manuelle. En professer ved Institut for Klinisk Odontologi ved Universitetet i Bergen, Gunhild Strand, fortæller at det anerkendte Cochrane-center på et tidspunkt forsøgte, at komme til bunds i, hvilken børstemetode der er bedst. Konlusionen var simpelthen, at den elektriske tandbørste faktisk fjernede bakteriebelægningerne bedre end den manuelle tandbørste. Forskellen var ikke endvidere stor, men stor nok til, at kunne måles trods alt.

Der kan dog være store fordele ved, at skifte den manuelle tandbørste ud med den elektriske. Hvis vi tager ældre mennesker, så er det ikke sikkert, at deres led er hvad de har været - derfor kan det uden tvivl være en fordel for en ældre person, at skifte til en elektrisk tandbørste.

Som en personlig historie kan jeg tilføje, at mine børn syntes at det var fantastisk, at bruge den elektriske tandbørste fremfor den normale tandbørste. Førhen havde jeg svært ved, at børste tænder på mine børn, men det ændrede sig ret hurtigt efter jeg skiftede til den elektriske slags. Derefter var det som en leg - de synes det var sjovt.

Når det kommer til yngre mennesker generelt, som ikke er synderlig besværet på den ene eller anden måde, så er det i praksis fuldstændig ligegyldig om du børster manuelt eller med den elektriske tandbørste.

Dog fortæller flere kilder, at det kunne være en god idé, at supplere de to børstemetoder med hinanden. Eksempelvis kunne man børste manuelt om morgenen og give tænderne en tur med den elektriske om aftenen.

Det anbefales generelt heller ikke, at man køber hårde børstehovedet - uanset om det er en almindelig tandbørste eller en elektrisk tandbørste. Bakteriebelægningen langs tandkødet skal naturligvis fjernes, men mange mennesker børster simpelthen for hårdt, hvilket kan give fremtidige problemer med tilbagetrukket tandkød.

Men sparer man så tid, hvis man bruger en elektrisk tandbørste i stedet for en manuel en af slagsen? Svaret er: Nej. Anbefalingen er, at man børster tænder i tre minutter og det er ligegyldig hvilken type tandbørste man bruger. Hvis man tager arealet af et almindeligt børstehoved og sammenligner det med arealet af børstehovedet på en elektrisk tandbørste, så vil man kunne se, at den elektriske tandbørstes børstehoved er mindre. Det vil altså sige, at den ikke børste mere overflade ift. den almindelige - hvilket også er med til at forklare, at de tre minutter er fast, uanset hvad.

Jeg vil derudover også anbefale, at du bruger tandtråd. Jeg håber, at du fik svar på dit spørgsmål.

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2019 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik