Hvornår er det Halloween?

for

1

1 svar

31. oktober - hvert år. Det vil sige, at det er den sidste dag i oktober. Altid.

Hvis man ikke ved det, så fortæller gammel overtro, at natten mellem 31. oktober og 1. november er den dag, hvor døde og mørke kræfter har lettest ved, at vende tilbage til jorden - med det ene formål, at hævne sig på de levende.

På dansk kan Halloween oversættes til allehelgensaften. Det er dog moderne at kalde det Halloween i Danmark også. I Danmark har vi egentlig aldrig rigtig holdt Halloween i samme grad som vi har gjort det de sidste 10 år. Traditionen har virkelig taget til - primært grundet de virksomheder der hjertens gerne vil profitere på endnu en fejringsdag. Enhver ved, at hvis det stod til butikker og kæder rundt omkring i Danmark, så ville der være en helligdag og en fejringsdag hver anden dag året rundt.

Der er mange danskere der mener, at Halloween ikke hører til i Danmark og det er en amerikaner tradition. Personligt er jeg som sådan enig - men eftersom jeg godt kan lide lidt uhygge og det faktum at børn og unge, såvel som voksne og ældre mennesker hygger sig med det, så kan jeg ikke gå i spåner over det. Derfor er der også mange der ikke åbner døren eller smækker døren i til Halloween, når børn kommer forbi og siger "slik eller ballade". De mener at vi har fastelavn og at det må være rigeligt. Jeg vil dog hellere undvære fastelavn ift. det mere uhyggelige Halloween.

Nu var jeg f.eks i Legoland sidste år. Jeg ved godt, at det er en virksomhed hvis eneste formål er, at tjene penge, men alt det de havde gjort udbad Halloween var helt fantastisk. Hekse, edderkopper, græskar, spindelvæv, uhygge, skræmmende påfund og andre fantastiske ting - det var en ren fornøjelse, at se på hvor meget de havde gjort ud af det. Min datter syntes også, at det var helt fantastisk.

Spøgelseshuse rundt omkring i Danmark dukker op. Der er også Dystopia, som er en stor succes i Trekantområdet, med levende mennesker der skræmmer de besøgende igennem en "bane". Det er underholdende og sjovt.

Og at det koster mig 150 kroner i slik både til Halloween og til Fastelavn gør mig nu ingenting. Børnene hygger sig og så er jeg ikke mere principfast end det.

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2022 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik