Hvornår er en Papillon voksen?

for

1

1 svar

Som med stort set alle hunderacer, så er det vigtigt, at pointere at alle hunde er forskellige. Der er også forskel på store hunderacer og små hunderacer. Du spørger dog ind til en Papillon, hvilket er en lille hunderace. Til andre der læser dette, så er svaret altså baseret på en Papillon og andre hunde i samme størrelsesorden.

1. Den fysiske modning
2. Den mentale modning

Den fysiske modning delt op

12-16 uger:
Hvalpens sanser og motoriske færdigheder er veludviklede. Den er fuld af energi og ballade. Men bare rolig, den har stadig brug en del lure indimellem. Hvalpen har større blærekontrol og kan i realiteten allerede være helt renlig.

4-6 måneder:
Her sker der store ting og sager med din Papillon. Alle dens bløde og fine hvalpehår/hvalpepels vil falde af i denne periode og blive erstattet med mere en mere kraftig pels. Proportionerne kan være helt ude af kontrol og din hvalp kan virke ukoncentreret og klumset. Men tålmodighed er en dyd og snart vil du få en fantastisk flot velproportioneret hund.

6-12 måneder:
Nu er hvalpen jo nok det man kalder en teenager. Hormonerne kører rundt og hunden er ekstremt aktiv. Det er meget vigtigt, at dyrke motion med sin Papillon i denne periode, da den har brug for, at få brændt sin energi af.

9-12 måneder:
I denne periode vil din Papillon gå fra, at være en hvalp en fuldvoksen hund. Det kan godt være, at din Papillon stadig opfører sig som en hvalp, men det kan du læse mere om under "den mentale modning" lidt længere nede. Hormonerne kører som tidligere fortalt på højtryk, så derfor - hav endelig tålmodighed i denne periode. Hvis du har en hanhund der ikke er kastreret, så vil den nu løfte benet, når den urinerer.

Den mentale modning
Man kan med nogenlunde sikkerhed (det svinger med nogle procenter) sige, at en hund er mentalt fuldvoksen når den er 2 år. 2 år er også "nøglen", når vi snakker reproduktion. En hund bør ikke få hvalpe før den er 2 år. Ved 2-års alderen er man ret sikker på, at det fysiske såvel som mentale er i orden.

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2020 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik