Stil dit eget spørgsmål

Dit spørgsmål er anonymt og vil derfor ikke kunne besvares før en admin har godkendt det. Log ind for, at stille et spørgsmål med det samme.

Må Gravhunde gå på trapper?

for

1

1 svar

For det meste er det ikke en god idé, at lade en Gravhund og andre små hunde gå på trapper. Jeg vil forsøge, at kaste lys over situationen. Jeg håber, at mit svar er fyldestgørende og at du måske gør dig nogle overvejelser inden du lader din Gravhund gå på trapper.

Det skal dog siges, at der er nogle Gravhunde der har gået på trapper hele deres liv uden, at have taget skade. Men sådan er det altid - hunde er forskellige.

Må Gravhunde gå på trapper?

Et standard trappetrin når ikke engang til midten af dit og mit skinneben. Men det er på skulderhøjde med en Gravhund - nogle gange endda højere. Hvis man så også tager Gravhundens lange krop, der skal strække, dreje og hoppe op ad et trappetrin i betragtning, så lyder det lidt som et scenarie der er dømt til, at gå galt før eller siden. Sådanne vrid, stræk og hop på sådan en lav hund på så store trin kan forårsage skade i nakken og i ryggen.

Det er lige så slemt, at Gravhunde går ned af trapperne. Du kender det selv - hvis du hopper, så lander du nogle gange på jorden ret hårdt. Det er samme princip - bortset fra, at her gør Gravhunden det adskillige gange på kort tid.

Veterinærsygeplejerskerne og dyrlægerne anbefaler i høj grad, at der bruges rygstyrkende øvelser, når du leger med din Gravhund. De anbefaler også, at man undgår unødige spring, vrid, stræk og drej - simpelthen for, at skåne ryggen.

Hvis du alligevel bor et sted hvor der er trapper

Du kan jo ikke undgå, at din Gravhund af og til hopper op og ned, af de frit tilgængelige trapper i dit hjem. Det kan også være lidt upraktisk, at holde din Gravhund på ét plan, hvis de mennesker den bor sammen med befinder sig på førstesalen. En Gravhund vejer 7,3–15 kg og derfor, kan man om muligt godt - af og til - bære den op og ned af trapperne.

Man kan dog indføre visse tiltag der gør det nemmere for din Gravhund at opholde sig i stueplanen. For det første kan man placere hundens legetøj, mad og drikke på hovedetagen hvor han formentlig tilbringer det meste af sin tid. Dette kan måske få den til ikke, at søge op på førstesalen så hyppigt.

En anden ting man kan gøre, er simpelthen, at få monteret et sikkerhedsgitter. Du ved, en af de der man normalt bruger til babyer for, at de ikke skal kravle op ad trapperne.

En tredje ting jeg måske kan anbefale er, at lave en eller anden form for rampe i den ene side af trappen. En Gravhund fylder jo ikke så meget, så en rampe på 30-50cm burde reelt set være nok. Man kan så træne sin Gravhund til, at bruge rampen i stedet for trapperne.

Andre råd

Selvom du formentlig gør alt hvad du kan for, at din Gravhund ikke går på trapper, så vil det ske - det gælder bare om, at minimere brugen af trapper.

Tænk på din Gravhunds vægt. En overvægtig gravhund har langt større chance for, at få rygskader end en normalvægtig gravhund. Selvom du gerne vil være sød og forkæle din hund, så sørg for, at den får den rigtige kost og holder sin normalvægt.

Brug det rigtige halsbånd. Faktisk - lad vær med, at bruge halsbånd til din Gravhund. Jeg kan anbefale en sele i stedet. En sele er ikke nær så hård ved nakken og ryggen som en sele.

Gå regelmæssige gåture, så din gravhund er i god form. Evt. kan du finde nogle træningsøvelser der fokusere på ryggen, hvilket vil give rigtig god profit for din Gravhund på sigt.

Jeg håber du kunne bruge mit svar. Jeg ønsker dig alt mulig held og lykke med din Gravhund.

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2019 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik