Må gravide spise laks?

for

1

1 svar

Ja. Gravide kvinder må gerne spise laks.

Der er dog nogle forholdsregler der bør tages hensyn til. Jeg anbefaler, at du læser hele mit svar, da jeg vil gå lidt i dybden.

Det anbefales som udgangspunkt, at gravide spiser 350 gram fisk om ugen. Fede fisk som laks, sild, ørred og makrel er helt okay, at spise. Andre magre fisk som eksempelvis rødspætter, sej og torsk er også helt fint. At variere mellem fede og magre fisk kan være en god ide.

Hvorfor siger nogle, at man ikke må spise laks?

Kviksølv. Havene er nogle steder forurenet med kviksølv, dioxin og pcb. Disse stoffer kan i værste tilfælde være skadelige for dit foster.

Må jeg spise alle slags laks?

Ja, men du skal være opmærksom på, at laks fra eksempelvis Østersøen kan indeholde en del af disse stoffer, så derfor anbefales det faktisk, at du kun spiser fisk fra Østersøen én gang om måneden.

Laks der kommer fra laksefarme indeholder i de fleste tilfælde langt mindre skadelige stoffer og disse kan du med god samvittighed spise én gang i ugen.

Store rovfisk bør du generelt holde dig fra. Vælger du dog, at spise f.eks helleflynder, sværdfisk, gedde eller tun, så bør du holde dig til 100 gram i ugen.

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2019 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik