Stiller du høje krav til dig selv? Og til andre?

for

2

2 svar

Uden tvivl! Jeg kan ikke lade være. Jeg har et problem med mit selvværd. Jeg tror aldrig, at jeg er god nok, hvilket resulterer i, at jeg altid forsøger, at gøre alt perfekt. Det er ikke just sundt.

Jeg har et problem med rengøring f.eks. Det kommer sig af, at min mor engang sagde til mig, at det virkede lidt beskidt hjemme hos mig. Jeg følte personligt ikke, at det var beskidt, men jeg kan jo ikke styre hvad andre synes - men den effekt det havde på mig er, at jeg nu lider af lidt rengøringsvanvid. Alt skal være perfekt. Hvis der bliver sat en hånd på mine vinduer, tørrer jeg det af med det samme, bliver der krummet til på gulvet, støvsuger jeg det med det samme. Jeg ved godt, at det er blevet et problem for mig, men når folk kritiserer mig på sådan nogle ting, så siger min hjerne til mig, at den form for kritik, skal jeg aldrig have igen.

Ja, det gør jeg. Mest til mig selv og måske også lidt til mine omgivelser, fordi jeg gerne vil have, at de skubber sig ud af sin comfort zone, så de også har fokus på udvikling.

Men jeg VED, hvor effektivt det er, når man stiller krav og skubber sig selv lidt. At overskride grænser (som naturligvis er i overensstemmelse med ens evner og færdigheder) kan virkelig anbefales fra tid til anden.

Det oplever jeg også selv i mit virke, hvor det har stor betydning for, hvor jeg er i dag. Men mine omgivelser er også gode til at sætte forventninger til mig - det er forventeligt, synes jeg.

Nanna
// https://maaltidskasser-online.dk/

Skriv et anonymt svar

Du kan sagtens svare på et spørgsmål, men du kan ikke...

  1. Vedhæfte et billede til dit svar
  2. Redigere dit svar
  3. Få points for dit svar

Som anonym skal dine svar godkendes af en moderator. Følger dit spørgsmål vores retningslinjer er dette dog ikke noget problem og sker normalt inden for et par minutter.

...eller opret en bruger og kom i gang med det samme - uden ventetid.

© 2021 Goon.dk

Om Goon Kontakt Hjælp Betingelser Retningslinjer Persondata politik Artikeldatabase

Ved at bruge vores hjemmeside anerkender du, at du har læst, forstået og accepteret vores betingelser og persondata politik